Pågenklassikere

I sortimentet vårt finnes det noen ordentlige klassikere som folk har elsket i generasjoner. 

Jättefranska

Har du hørt om Sveriges første formloff i skiver? Navnet på brødet er Jättefranska, og det ble lansert allerede på 1960-tallet. Idé og inspirasjon kom fra USA, der nettopp formloff i skiver var utrolig populært. I Sverige ble den amerikanske trenden med å riste brødet snart populær, og Jättefranska ble en umiddelbar suksess. Til tross for at vi i dag baker flere ulike typer formbrød, er det fremdeles den klassiske Jättefranska som er forbrukernes favoritt.

Gifflar

Iblant er det tilfeldigheter som ligger bak hvordan produktene våre oppstår. Små kanelsnurrer var en spesialitet som vi fremdeles bakte for hånd på 1970-tallet. Men da bakerne skulle løfte kanelsnurrene over på ovnsbåndet, gikk det iblant litt galt. Snurrene stilte seg ofte på høykant, og da ble de helt mislykket. Men – noen bakere syntes at de faktisk så riktig fine ut, og smaken var jo like god! Dessuten holdt de seg faktisk ferske lengre. Vips så hadde vi skapt kanelgiffelen – Sveriges mest solgte kaffebrød i dag! Tenk så flaks at bakerne på syttitallet hadde uflaks!

Lingongrova

Lingongrova ble lansert på begynnelsen av 1990-tallet under navnet Lantgrova. Det gikk ikke så bra i starten, og derfor var det planer om å slutte å bake brødet. Vi bestemte oss imidlertid for å gi det en sjanse til, og bra var det, for i dag kan vi stolt si at vi har Sveriges mest elskede matbrød i sortimentet! I 2009 var Lingongrova til og med det fjerde mest solgte produktet i dagligvarehandelen.

Hönökaka

Hönökaken er en ordentlig klassiker som mange elsker. Historien om Hönökaken går helt tilbake til 1950-tallet. På Majornas Ångbageri – som etter hvert kom til å hete Pååls, og som senere ble slått sammen med Pågen – jobbet en baker som var bosatt på Hönö i skjærgården i Bohuslän. Han forteller om det tynne brødet som øyas fiskere bakte og pakket ned i matboksene sine. Fortellingen hans fører til at Majornas Ångbageri begynner å bake en Hönökake. Brødet har visse likheter med Hönö-fiskernes brød, men det bakes med en oppskrift som gjør brødet både mykere og kraftigere. Den nye Hönökaken blir umiddelbart en storselger, og det er den fremdeles i dag, drøyt 60 år senere.

Skorpor

De gode skorpene våre har vært bakt i ulike varianter helt siden Anders Påhlssons dager. Men skorpen har ikke alltid sett ut slik vi kjenner den i dag. I 1962 ble kona til Göte Nyberg, baker hos Påhlssons i Malmö, skuffet da hun oppdaget at den tradisjonelle skorpen ikke lenger gikk an å "dyppe" i den nyinnkjøpte kaffekoppen hennes. Göte Nyberg forstod at mange andre familier også hadde problemer med rundskorpene, og snart så den avlange, koppevennlige skorpen dagens lys.