Kan jeg få i meg akrylamid ved å spise brød?

Akrylamid er ikke noe som tilsettes, det dannes først og fremst i karbohydratrik mat som varmes opp til høye temperaturer. Eksempler på næringsmidler med høye akrylamidverdier er potetchips, friterte poteter eller stekte poteter. Men det forekommer også i for eksempel brød og kaffe.


I et stort bakeri som Pågens har vi god kontroll over hele bakeprosessen og sørger for ikke å bake med for høye temperaturer.


Lyst brød inneholder generelt lave nivåer av akrylamid, mens fullkornsbrød og rugbrød har litt høyere verdier. Men da er det viktig å huske at den samlede nytten av å spise fullkorn er betydelig større enn den eventuelle risikoen som akrylamidforekomst innebærer. Mattilsynets råd om å spise frukt, grønnsaker, kornprodukter og brød gjelder fremdeles (akkurat som rådene om å spise mindre av fetere produkter).

Pågen bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre og tilpasse besøket ditt på nettstedet. Les mer om informasjonskapsler.