X

Akkurat nå holder vi på å bygge om og oppgradere pagen.no som kan innebære at en del sider ikke kommer opp som de skal. Er det noe informasjon du ikke får opp kan du kontakte oss via konsumentforum@pagen.se, så hjelper vi deg. Vi jobber så fort vi kan og håper på din forståelse i mellomtiden.

Kan jeg få i meg akrylamid ved å spise brød?

<p>Akrylamid er ikke noe som tilsettes, det dannes først og fremst i karbohydratrik mat som varmes opp til høye temperaturer. Eksempler på næringsmidler med høye akrylamidverdier er potetchips, friterte poteter eller stekte poteter. Men det forekommer også i for eksempel brød og kaffe.</p>
<p>I et stort bakeri som Pågens har vi god kontroll over hele bakeprosessen og sørger for ikke å bake med for høye temperaturer.</p>
<p>Lyst brød inneholder generelt lave nivåer av akrylamid, mens fullkornsbrød og rugbrød har litt høyere verdier. Men da er det viktig å huske at den samlede nytten av å spise fullkorn er betydelig større enn den eventuelle risikoen som akrylamidforekomst innebærer. Mattilsynets råd om å spise frukt, grønnsaker, kornprodukter og brød gjelder fremdeles (akkurat som rådene om å spise mindre av fetere produkter).</p>

Pågen bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre og tilpasse besøket ditt på nettstedet. Les mer om informasjonskapsler.