There is a license error on this site:
License has expired
The Web site remains functional, but this message will be displayed until the license error has been corrected.

To correct this error:If you do not have a license file, please request one from EPiServer License Center.
Ovnsstekte reker med basilikummajones - Pågen
Ovnsstekte reker med basilikummajones
15 minutter
3 5 1 4 stemmer

Ovnsstekte reker med basilikummajones


Ingredienser

4 pers.

  • 500 g reker med skall (ferske eller tinte)
  • 1 rød chilifrukt
  • grovmalt svart pepper
  • 1 stilk stangselleri


Basilikummajones

  • 1 eggeplomme
  • 1 ts fransk lys sennep
  • 1 lite hvitløksfedd
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1/2 dl olivenolje
  • 1/2 dl rapsolje
  • 1–2 ss finhakket basilikum
  • salt og pepper 

Tilberedning

  1. Begynn med basilikummajonesen. Rør sammen eggeplommen med sennep og presset hvitløk i et glass.
  2. Bland i eddik, og tilsett deretter oljene dråpevis under omrøring.
  3. Bland i finhakket basilikum, og smak til med salt og pepper.
  4. Stek paprikaen i tørr, varm panne til skallet har fått litt farge.
  5. Tilsett hakket rød chili (uten frø) og fint skåret stangselleri samt litt grovmalt svart pepper.
  6. Server rekene med en gang med ristet brød og basilikummajones.
Pågen bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre og tilpasse besøket ditt på nettstedet. Les mer om informasjonskapsler.