Toast Nicoise
45 minutter
3 5 1 2 stemmer

Toast Nicoise


Ingredienser

4 port.

  • 4 skiver Jättefranska, diagonalt skåret
  • 2 kokte poteter
  • 1 liten paprika
  • 1 liten rød løk
  • 50 g tunfisk i vann
  • 1 ss kapers
  • 3 rullede ansjoser
  • 5 kjernefrie kalamataoliven
  • 1 liten hvitløkskløft
  • ca. 20 g ruccolasalat


Dressing

  • 1 ts fransk sennep
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts sukker
  • 3/4 dl olivenolje
  • 1 ts hvitvinseddik
  • grovmalt
  • svart pepper

Tilberedning

  1. Rist paprikaen i ovnen på 225 °C til skallet har fått litt farge.
  2. Ta ut paprikaen og la den hvile i noen minutter.
  3. Dra av skallet og skjær paprikaen i tynne strimler.
  4. Kutt potetene i små terninger, og bland med paprika, tynt skåret løk, avrent tunfisk, kapers, hakket ansjos og oliven samt presset hvitløk.


Dressing

  1. Rør sammen sennepen med salt og sukker i et glass.
  2. Tilsett oljen dråpevis under omrøring, og smaksett med eddik, salt og malt svart pepper.


Toast Nicoise

  1. Bland dressingen med ingrediensene til en mettende røre.
  2. Fordel ruccolaen på ristede brødskiver, og topp med røren.
Pågen bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre og tilpasse besøket ditt på nettstedet. Les mer om informasjonskapsler.