Brødgrateng med skinke og brokkoli - Pågen Lantgoda surdeigsbrød
På tide å rense litt matrester? Da foreslår vi å lage en lettlaget og smakfull brødgrateng. En perfekt måte å ta vare på brød og som kan varieres med grønnsaker og andre rester som du finner i kjøleskapet.
MERK FØLGENDE! Paprikaen, brokkolien og skinken kan byttes ut med andre rester som squash, gulrot, aubergine, kjøttdeig m.m.
Tilberedning
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skjær brødskivene i grove firkanter.
Skjær paprikaen i staver, kutt skinken i biter og del brokkolien i biter. Hakk løken.
Fres løken i en ildfast støpejernspanne. Tilsett paprika og brokkoli når løken har fått farge, og stek til brokkolien og paprikaen har myknet litt. Tilsett så brødet og skinken.
Pisk sammen egg og melk og smak til med salt og pepper. Hell i formen. Topp brødgratengen med revet ost.
Sett i ovnen i ca 20 minutter til brødgratengen har fått fin farge og har stivnet.