Bruschetta
20 minutter
3 5 1 196 stemmer

Bruschetta

Fersk tomatrøre på hvitløksgratinerte landbrød, med inspirasjon fra Italia.


Ingredienser

4 pers.

  • 6 skiver Lantgoda
  • 1/2 dl olivenolje
  • 3 hvitløksfedd
  • urtesalt og svart pepper


Tomatrøre

  • 4 hakkede tomater
  • 1 dl hakket fersk basilikum
  • 1 ss olivenolje
  • urtesalt

Tilberedning

 

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Bland en tomatrøre av hakkede tomater, basilikum og litt olivenolje. Smak til med urtesalt og svart pepper. Sett kjølig.
  3. Hell olivenolje i en skål og ha i presset hvitløk. Rør om.
  4. Del landbrødskiver diagonalt. Legg skivene på et brett dekket med stekepapir.
  5. Pensle brødene med hvitløksoljen.
  6. Gratiner brødene i 10–12 minutter.
  7. Ta ut skivene og legg dem på et fat.
  8. Fordel tomatrøren på brødene rett før servering.