Fattoush inspirerad brödsallad med krispig JätteFranska - Recept | Pågen
5 5 1 0 stemmer

Fattoush-inspireret brødsalat med sprø Lantgoda surdeigsbrød

Brødrester er perfekt å bruke i denne solide og syrlige salat, som henter smaksinspirasjon fra den libanesiske salaten Fattoush. Rist brødet til det er gyldent i olje, og bland med friske grønnsaker og plutselig har du en fargerik rett som kan serveres som tilbehør eller nytes som egen rett.


Ingredienser

  • 6 skiver Lantgoda surdeigsbrød
  • 1 granateple
  • ½ agurk
  • Romansalat
  • Et knippe persille
  • Et knippe mynte
  • 1 rødløk
  • 2 paprika (gjerne i forskjellige farger)
  • 1 pakke cocktailtomater
  • Et knippe reddiker
  • 6 ss olivenolje
  • 1 presset sitron
  • 1 ss sumac
  • 1 ss salt
  • 0,5 dl granateplesirup

Tilberedning

Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 200 grader
  2. Kjevle ut brødskivene med en kjevle så de blir flate. Pensle deretter skivene med 2 ss olivenolje og skjær i 9 firkanter. Fordel dem utover et stekebrett og sett i ovnen til de har fått en gyllen sprø overflate. Det er også godt å steke brødbitene!
  3. Bland sammen 4 ss olivenolje, granateplesirup, sumak, sitron, salt og pepper til en dressing.
  4. Hakk opp salat, persille, mynte og grønnsaker og vend dem i en skål sammen med granateplefrøene. Hell over dressingen og bland inn brødbitene.