Frittata med Levain och kantareller - Recept | Pågen
4 5 1 2 stemmer

Frittata med Lantgoda og kantareller

En av de mest smakfulle måtene du kan nyte kantareller på er i en brødfrittata. Perfekt som en enkel lunsj eller lett middag, og en fin måte å bruke opp hver siste brødsmule.


Ingredienser

  • ca. 500 g kantareller
  • 1 ss kantarellkraft
  • 1,5 dl matlagingsfløte
  • 1 purre
  • Fersk timian
  • 6 egg
  • Smør til steking
  • ca. 1 dl revet cheddarost
  • Salt og pepper etter smak"

Tilberedning

  1. Start med å skjære brødet i grove biter. Stek dem deretter i smør til de får en fin gyllen overflate og sett dem til side. Forvarm ovnen til 225 grader.
  2. Hakk purren og rens kantarellene. Varm smør i en ildfast panne og stek kantarellene til de er myke. Legg til side noen av kantarellene for å pynte frittataen med. Tilsett purren og fortsett å steke til purren også har blitt myk.
  3. Hell over fløte og kantarellkraft. Tilsett salt og pepper etter smak. La det koke i noen minutter.
  4. Pisk eggene sammen og hell dem i pannen. Rør rundt.
  5. Legg brødbitene oppå og trykk dem litt ned i eggeblandingen med stekespaden. Dryss osten over.
  6. Sett pannen i ovnen i ca. 15 minutter, til frittataen er fast og har en fin overflate.
  7. Pynt med resten av kantarellene og noen kvister frisk timian.