En av de mest smakfulle måtene du kan nyte kantareller på er i en brødfrittata. Perfekt som en enkel lunsj eller lett middag, og en fin måte å bruke opp hver siste brødsmule.
Start med å skjære brødet i grove biter. Stek dem deretter i smør til de får en fin gyllen overflate og sett dem til side. Forvarm ovnen til 225 grader.
Hakk purren og rens kantarellene. Varm smør i en ildfast panne og stek kantarellene til de er myke. Legg til side noen av kantarellene for å pynte frittataen med. Tilsett purren og fortsett å steke til purren også har blitt myk.
Hell over fløte og kantarellkraft. Tilsett salt og pepper etter smak. La det koke i noen minutter.
Pisk eggene sammen og hell dem i pannen. Rør rundt.
Legg brødbitene oppå og trykk dem litt ned i eggeblandingen med stekespaden. Dryss osten over.
Sett pannen i ovnen i ca. 15 minutter, til frittataen er fast og har en fin overflate.
Pynt med resten av kantarellene og noen kvister frisk timian.