Gifflar cupcakes med krämig frosting - Recept | Pågen
4 5 1 12 stemmer

Gifflar-cupcakes med kremet frosting

Gi cupcakesene dine en smaksoppgradering! Smaksett dem til med kanelduftende Gifflar – det gjør dem ekstra saftige og gir en deilig smaksopplevelse i hver bit. Topp det hele med en myk kremostfrosting og Giffel som pynt. Enkelt, deilig og umulig å bare ta en!


Ingredienser

Muffins:
  • 3 1/2 dl ekstra fint hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1 klype salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 125 g smør (smeltet)
  • 2 dl sukker
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 1/4 dl melk
  • Ca 6 stk Pågen Gifflar Kanel (grovhakket i mindre biter)
Frosting:
  • 60 g smør
  • 5 dl melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss sitronsaft
  • 100 g kremost

Tilberedning

Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 200°C og sett muffinsformer i et muffinsbrett.
  2. Bland mel, bakepulver, natron, salt og kardemomme i en bolle.
  3. Pisk smør, sukker og egg luftig. Tilsett melk, rør.
  4. Sikt de tørre ingrediensene inn i røren og vend den forsiktig sammen til den er jevn.
  5. Vend de hakkede bitene av Pågen Gifflar Kanel inn i røren – dette gir en herlig smak av kanel og en myk, saftig konsistens.
  6. Fordel røren i muffinsformene, fyll til ca 3/4 full. Stek midt i ovnen i ca 15–18 minutter eller til en tannpirker kommer ren ut. Avkjøles helt.
  7. Nå til frostingen. Pisk smør, melis, vaniljesukker og sitronsaft til det er kremete. Visp inn kremost.
  8. Topp de ferdige muffinsene med frosting og en Gifflar delt i to!