Gifflar marängtårta - Recept | Pågen
5 5 1 0 stemmer

Gifflar Kanel marengskake

Den eneste kaken du trenger til Sankthansaften... eller vel, til enhver feiring egentlig. Uimotståelige, deilige Gifflar Vanilje og Gifflar Kanel på en bunn av nydelig marengs, krem ​​og vaniljekrem, og selvfølgelig toppet med friske jordbær. Umulig å motstå!


Ingredienser

  • 1 pakke Gifflar Kanel.
  • Ca 500g ferske jordbær.
  • 5dl Pisket kremfløte
Marengsbunn:
  • 8 eggehviter
  • 4 dl melis
  • 2 ts maisstivelse
Vaniljekrem:
  • 3 eggeplommer
  • 1 dl sukker
  • 2 dl fløte
  • 2 dl melk
Kakefyll:
  • Jordbær i skiver
  • Pisket krem
  • Vaniljekrem

Tilberedning

Fremgangsmåte
  1. Pisk eggeplommer og sukker sammen. Kok opp fløte, melk og vaniljestang, skru av varmen og la trekke i 10 minutter.
  2. Skrap ut innholdet i vaniljestangen og kast skallet. Bland sammen eggeblandingen og fløteblandingen, varm i vannbad til den tykner.
  3. La stå i kjøleskap over natten.
  4. Sett ovnen på 180 grader og legg bakepapir på et stekebrett.
  5. Pisk eggehvitene til et fast skum. Tilsett deretter sukker, litt om gangen og fortsett å piske til det er jevnt. Rør inn maisstivelsen.
  6. Fordel ut marengsrøren slurvete på bakepapiret slik at den dekker nesten hele stekebrettet. Sett midt i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i ca 1,5 time. Når marengsen er klar, slår du av ovnen og lar marengsen avkjøles helt i ovnen.
  7. Mens marengsen avkjøles, pisker du kremfløten.
  8. Når marengsbunnen er avkjølt tar du den ut og legger den på et serveringsfat eller et stort skjærebrett. Fordel vaniljekrem over bunnen. Bred deretter på kremen.
  9. Del halvparten av Gifflarna på fire. La resten være hele. Skjær halvparten av jordbærene i mindre biter, og den andre halvparten i to
  10. Topp med hakkede og delte jordbær og delte og hele Gifflar.
Nyt!