Lyxig marängtårta i ny tappning! Försvinnande god marängtårta med smak av citron, bär och kanel.
To marengsbunner
Fylling
Marengsbunn
Sett ovnen på 125°C
Pisk eggehvitene til et hvitt skum. Du skal kunne snu bollen opp ned uten at marengsen renner ut.
Tilsett halvparten av sukkeret og fortsett å vispe. Marengsen skal være jevn og fast.
Tilsett resten av sukkeret og sitronsaften og visp igjen.
Legg bakepapir på to plater og fordel marengsrøren slik at du får to like sirkler med marengs på platene.
Stek bunnene nederst i ovnen i 1,5-2 timer. Bunnene er klare når de føles tørre og løsner fra bakepapiret.
Slå av ovnen og la bunnene stå til ovnen er avkjølt, gjerne med ovnsdøren åpen.
Pynt kaken rett før servering.
Pisk fløten
Skjær croissanter på langs i tre deler.
Legg en marengsbunn på en kakeform og fordel en tredjedel av kremen og halvparten av croissantene dine. Legg på neste marengsbunn og fordel kremen og resterende croissanter.
Avslutt med pisket krem og bær på toppen.