4 5 1 15 stemmer

Cheesecake med Gifflar Pepparkake

Julebakst med Gifflar! Nå har du mulighet til å maksimere nytelsen med Gifflar Pepparkake - sleng sammen en fantastisk festlig og smakfull cheesecake med Gifflar som base.


Ingredienser

Bunn
  • 2 pakker Gifflar Pepparkake
  • 120 g smør
Fylling
  • 300 g kremost
  • 2 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 g safran, 2 konvolutter
  • 3 dl kremfløte 40%
Topping (valgfritt)
  • Hele Gifflar Pepparkake
  • Granateplekjerner

Tilberedning

Gjør dette
  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Miks Gifflar til smuler i en foodprosessor eller med en stavmikser og hell over på et bakepapirkledd bakebrett. Sett i ovnen i ca 10-15 minutter til du ser at de har fått litt farge og tørket litt.
  3. Smelt smøret og bland det med de tørre smulene. Smør eller legg ut bakepapir i en springform og legg Gifflar-smulene til en bunn i et jevnt og tykt lag. Sett i kjøleskapet mens du lager fyllet.
  4. Rør kremost, sukker og vaniljesukker sammen. Tilsett safran og pisk så fløten og vend inn i røren.
  5. Fordel røren over bunnen av Gifflar-ostkaken og la stå i kjøleskapet i minst 1 time før servering.
Topp kaken med hele Gifflar og granateplefrø.