Julebakst med Gifflar! Nå har du mulighet til å maksimere nytelsen med Gifflar Pepparkake - sleng sammen en fantastisk festlig og smakfull cheesecake med Gifflar som base.
Ingredienser
Bunn
2 pakker Gifflar Pepparkake
120 g smør
Fylling
300 g kremost
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 g safran, 2 konvolutter
3 dl kremfløte 40%
Topping (valgfritt)
Hele Gifflar Pepparkake
Granateplekjerner
Tilberedning
Gjør dette
Sett ovnen på 175 grader.
Miks Gifflar til smuler i en foodprosessor eller med en stavmikser og hell over på et bakepapirkledd bakebrett. Sett i ovnen i ca 10-15 minutter til du ser at de har fått litt farge og tørket litt.
Smelt smøret og bland det med de tørre smulene. Smør eller legg ut bakepapir i en springform og legg Gifflar-smulene til en bunn i et jevnt og tykt lag. Sett i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Rør kremost, sukker og vaniljesukker sammen. Tilsett safran og pisk så fløten og vend inn i røren.
Fordel røren over bunnen av Gifflar-ostkaken og la stå i kjøleskapet i minst 1 time før servering.