Råg Levain med pumpahummus och krispig kål - Recept | Pågen
5 5 1 0 stemmer

Lantgoda Surdeigsbrød med gresskarhummus og sprø grønnkål

Samle høstens beste smaker på en skive Lantgoda surdeigsbrød! Med sprøstekt grønnkål og krydret gresskarhummus får du en sandwich som både er næringsrik, smakfull og i tillegg helt vegansk. Passer både til lunsj og middag!


Ingredienser

  • 5 skiver Lantgoda Surdeigsbrød
  • ½ blomkål
  • ca 100 g grønnkål
  • Olje til å drysse over grønnkål og blomkål
  • 1 fedd hvitløk
  • Sesamfrø å strø over det ferdige smørbrødet
Til gresskarhummusen:
  • 700 g butternutgresskar
  • 1/2 dl olivenolje
  • 2 ts flaksalt
  • 400 g kokte kikerter
  • 2 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 tsk malt spisskummen
  • 1/2 tsk tørket timian
  • Cayennepepper etter smak

Tilberedning

Fremgangsmåte 
  1. Forvarm ovnen til 225°.
  2. Start med gresskarhummusen. Skjær gresskaret i biter (ca. 2 cm tykke). Fordel bitene på en stekeplate med bakepapir, ringle over olje, og dryss på salt. Stek i ovnen i ca. 25-30 minutter, til bitene har fått en fyldig farge og blitt myke.
  3. Hell av væsken fra kikertene, og ha dem i en foodprosessor sammen med gresskaret. Tilsett olje, hvitløk og krydder. Bland til en jevn puré. Ønsker du en luftigere og lettere gresskarhummus kan du tilsette litt vann og blende til du oppnår ønsket konsistens.
  4. Nå skal blomkålen ristes. Forvarm ovnen til 200°C.
  5. Skjær blomkålen på langs, så du får flate biter. Fordel dem på en stekeplate med bakepapir, drypp over olivenolje, og strø over litt flaksalt og pepper.
  6. Stek i ovnen i ca. 20-30 minutter, til blomkålen har en jevn overflate og er blitt myk.
  7. Nå til grønnkålen. Senk varmen til 150°C.
  8. Riv grønnkålen av stilken, skyll den, og gni den inn med olje, revet hvitløk, salt og pepper. Legg grønnkålen på et stekebrett med bakepapir.
  9. Stek i ovnen i ca. 15-20 minutter, til grønnkålen er blitt sprø. Det kan gå fort, så hold et øye så de mindre bitene ikke brenner seg!
  10. Tips! Du kan steke blomkål og grønnkål samtidig på separate stekebrett av ved i ca. 200°C, men husk å holde ekstra godt øye med grønnkålen, så den ikke brenner seg.
  11. Nå er det på tide å sette sammen sandwichen! Smør et sjenerøst lag med gresskarhummus på en skive Lantgoda Surdeigsbrød. Tips: Vil du lage ekstra fine smørbrød kan du bruke sprøytepose!
  12. Fordel den sprø grønnkålen og pynt med blomkål.
  13. Dryss over sesamfrø og nyt!