Pappa al pomodoro på Lantgoda surdeigsbrød
5 5 1 0 stemmer

Pappa al pomodoro på Lantgoda surdeigsbrød

Hva kan være mer passende enn å lage tomatsuppen Pappa al pomodoro av vårt deilige Lantgoda surdeigsbrød? En smakfull og mettende, deilig brødsuppe fra Italia - der den hemmelige ingrediensen er brød, som du har til overs. Perfekt hvis du har glemt å lukke brødposen!


Ingredienser

  • 5 skiver surdeigsbrød
  • 2 bokser knuste tomater
  • 3 friske tomater
  • ca. 2 dl vann
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 5 ss. olivenolje
  • 1 knippe fersk basilikum
  • 1 løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • Salt og pepper etter smak
  • Krutonger til å toppe suppen med
  • Valgfritt: Parmesan til å toppe den ferdige suppen med
  • Valgfritt: 1 ts. sukker

Tilberedning

Fremgangsmåte
  1. Start med å hakke løken og skjære de ferske tomatene i biter. Skjær brødskivene i grove terninger og plukk av basilikumbladene, legg brødet og basilikumen til side.
  2. Fres løk og hvitløk i en panne med rikelig olivenolje til de blir gylne og myke. Tilsett de knuste tomatene, 2 dl vann, buljongterningen, sukker (hvis du vil) og de ferske tomatbitene. La det småkoke i ca 10 minutter.
  3. Tilsett brødterningene sammen med basilikum og rør. La suppen småkoke i ca. 20 minutter. Rør i suppen underveis, da vil brødterningene suge til seg suppen og løse seg opp. Smak av med salt og pepper.
  4. Server suppen og topp med krutonger, fersk basilikum og eventuelt revet parmesanost.