Ryggbiff med chipotle-dressing og sprøstekt hvitløksbrød
60 minutter
4 5 1 2 stemmer

Ryggbiff med chipotle-dressing og sprøstekt hvitløksbrød

Tenn opp grillen og nyt de lange, lyse kveldene. Denne retten er tilegnet alle sommerens grillkonger og grilldronninger!


Ingredienser

4 pers.

  • 400 g ryggbiff
  • 2 forkokte maiskolber


Chipotledressing

  • 2-4 ts chipotle paste (Santa Maria)
  • 2 dl majones
  • 1 dl crème fraîche
  • salt


Hvitløksbrød

  • 6-8 skiver Jättefranska
  • 1 dl olivenolje
  • 1–2 hvitløk, presset
  • salt


Tomat- og avokadosalsa

  • 2 avokado
  • ½ sitron
  • 400 g cocktailtomater
  • 2 røde løk
  • 1 potte fersk koriander
  • skall og saft av 1 lime
  • olivenolje
  • salt og svart pepper

 

Tilberedning

  1. Gni inn kjøttet med raps- eller olivenolje. Ha på salt og pepper.
  2. Del maiskolbene.
  3. Grill kjøttet.
  4. Grill maiskolbene og hvitløksbrødet til de er gyllenbrune. Vend dem ofte! 


Chipotledressing

  1. Bland alle ingrediensene. La den gjerne stå kaldt en stund.


Hvitløksbrød

  1. Del brødet og tre på grillspyd.
  2. Bland olivenolje, hvitløk og en klype salt, og hell over brødet. Klart til å grille!


Tomat- og avokadosalsa

  1. Del avokadoene og ta ut steinene. Skjær den i litt grovere biter, og bland straks med sitronsaften
  2. Del tomatene, finhakk den røde løken og grovhakk korianderen. 
  3. Bland alt og smak til med limeskall, limesaft, olivenolje, salt og nymalt svart pepper.