Selvfølgelig kan et godt, ferskt brød ta hovedrollen i en luksuriøs middag. I denne oppskriften er en ristet skive Lantgoda surdeigsbrød toppet med kalvestek, deilige syltede rødbeter og stuet spisskål.
Gni inn kalvesteken med sort pepper, estragon og salt. Bryn steken i smør til det får litt farge. Legg i en ildfast form og sett midt i ovnen til innvendig temperatur er 58°C, ca 45–55 minutter. La kjøttet avkjøles helt og skjær det deretter i tynne skiver.
Skrell og skjær rødbetene i tynne skiver med mandolin, legg i isvann frem til servering. Skjær de syltede rødbetene i skiver.
Stuet spisskål: Finrivl kålen. Kok i saltet vann i ca 1 minutt og avkjøl i isvann. Tøm og la renne av på et rent kjøkkenhåndkle. Hell fløten i en kjele og kok ned til ca 2/3 gjenstår. Smak av med sitronskall og salt. Vend inn grønnkål, persille og fersk estragon.
Til servering: Stek surdeigsbrødene i litt smør eller olje til de får en fin gyllen overflate. Legg noen skiver kalvekjøtt på hver brødbit og topp med stuet spisskål, syltede rødbeter, oppskårne rødbeter og polkabeter, til sist topper du med noen rødbetespirer.