Toast Nicoise
Ingredienser
4 port.
- 4 skiver Jättefranska, diagonalt skåret
- 2 kokte poteter
- 1 liten paprika
- 1 liten rød løk
- 50 g tunfisk i vann
- 1 ss kapers
- 3 rullede ansjoser
- 5 kjernefrie kalamataoliven
- 1 liten hvitløkskløft
- ca. 20 g ruccolasalat
Dressing
- 1 ts fransk sennep
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts sukker
- 3/4 dl olivenolje
- 1 ts hvitvinseddik
- grovmalt
- svart pepper
Tilberedning
- Rist paprikaen i ovnen på 225 °C til skallet har fått litt farge.
- Ta ut paprikaen og la den hvile i noen minutter.
- Dra av skallet og skjær paprikaen i tynne strimler.
- Kutt potetene i små terninger, og bland med paprika, tynt skåret løk, avrent tunfisk, kapers, hakket ansjos og oliven samt presset hvitløk.
Dressing
- Rør sammen sennepen med salt og sukker i et glass.
- Tilsett oljen dråpevis under omrøring, og smaksett med eddik, salt og malt svart pepper.
Toast Nicoise
- Bland dressingen med ingrediensene til en mettende røre.
- Fordel ruccolaen på ristede brødskiver, og topp med røren.