Brød og baking
-
Hvorfor er Pågens brød skivet?
Vi ser det som en god service til deg som forbruker at brødene våre leveres ferdig skivet. Det er bekvemt og sikrere å slippe å finne frem kniven hjemme for å skive brødet. For oss hos Pågen er det viktig å gi god service og gjøre hverdagen enklere for deg.
-
Hva er surdeig?
Baking med surdeig har en rekke fordeler. Brødet blir saftigere, det holder seg ferskt lenger, det smuler mindre, det får en bedre tekstur, og det får en rikere aroma og en syrlig smak. Brødet blir dessuten mindre utsatt for muggangrep. Når man lager en surdeig, blandes hvete- og/eller rugmel med vann til en løs deig som får stå og heve. I surdeigen dannes det melkesyre, eddiksyre og aromatiske stoffer av de naturlige mikroorganismene som kalles syrebakterier.
-
Kan brød fryses?
Det går helt fint å fryse brød. Sørg for å legge dem i en godt lukket plastpose av god kvalitet. Det går fint å fryse brødet i Pågens plastposer.
-
Hvordan skal jeg oppbevare brød slik at det holder seg best mulig?
Brød oppbevares best i romtemperatur og i en godt lukket plastpose. Du bør ikke oppbevare brødet i kjøleskap, da vil det eldes raskere og bli hardt.
-
Hvor mange overskorper og underskorper er det i en pose skorper?
Våre skorper, Pågen Skorpor, bakes først som små brødboller som deretter deles i to deler og ristes i spesielle brødristerovner. Når de ferdige over- og underskorpene kommer ut av de respektive brødristeovnene, blir de blandet og pakket i skorpeposer. En pose med skorper inneholder derfor i prinsippet like mange overskorper som underskorper, men fordelingen kan variere noe.
-
Hva betyr forhevet hvetemel?
Forhevet hvetemel er en slags hvetesurdeig eller raskdeig som har fått heve og deretter tørke. Det forhevede hvetemelet bidrar til smaken og holdbarheten på brødene.
-
Hva er raskdeig?
Å sette raskdeig er en gammel bakertradisjon. Raskning er et bakerord som betyr gjæring. Raskdeig kalles den fordeigen som skal heve og senere blandes med resten av ingrediensene og mel. Raskdeig brukes for å gi en fyldigere smak til brødet.
-
Hva er emulgeringsmiddel?
Emulgeringsmiddel er i bunn og grunn et fett som gjør det enklere å blande olje med vann. Pågen baker kun med vegetabilsk emulgeringsmiddel.
-
Hvordan baker dere brød hos Pågen?
For oss hos Pågen er kvalitet i alt vi gjør en selvfølge. Vi bruker de beste råvarene og har høy kompetanse i yrkesutøvelsen.
Her kan du se filmen som handler om hvordan vi baker brød hos Pågen>>