Brödkorgar med kebab - Recept | Pågen
5 5 1 0 stemmer

Brødkurver med kebab

Et supertips til festarrangøren! Lag deilige brødkurver av sprø Lantgoda surdeigsbrød i en muffinsform og fylt med klassiske kebabingredienser. Et festlig og enkelt serveringstips som alle vil elske!


Ingredienser

Du trenger (til ca. 9 brødkurver)
  • 9 skiver Lantgoda surdeigsbrød
  • Smør til å smøre muffinsformen med
  • Olje til å pensle brødkurvene med
  • 1 pakke ferdig kebab (eller bruk et vegitarisk alternativ)
  • Mild eller medium kebabsaus
  • Salat
  • 1 rødløk
  • 1 pakke cocktailtomater
  • Pepperoni (ca. 3-4 stk etter smak)

Tilberedning

Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Kjevle ut brødskivene med en kjevle, så de blir flate.
  3. Skjær en rille i hvert hjørne av brødet mot midten (omtrent samme størrelse som bundet av fordypningene i muffinsformen).
  4. Smør en muffinsform og legg deretter brødskivene i hver form, slik at kantene, der du har kuttet, overlapper hverandre.
  5. Pensle kantene på brødkurvene med olje og sett dem i ovnen i ca. 10 minutter.
  6. Mens brødkurvene er i ovnen, stek kebaben, skjær rødløken i tynne skiver, hakk salaten, del opp cocktailtomatene og skjær pepperonien i små biter.
  7. Ta brødkurvene ut av ovnen og la de avkjøles litt, før du fyller dem med salat, kebab, cocktailtomater, rødløk og pepperoni.
  8. Topp med kebabsaus og server!