Kroatisk steak sandwich
5 5 1 0 stemmer

Kroatisk steak sandwich

En moderne vri på en klassisk kroatisk sandwich med saftig flankestek, kremet kajmak og ajvar. Perfekt for grillfest eller en solid helgelunsj!


Ingredienser

INGREDIENSER TIL 2 SANDWICHER
  • 4 skiver PågenLimpan
  • Ca. 200-250 g flankestek
  • 2 ss ajvar
  • 2 ss kajmak (eller tyrkisk yoghurt)
  • 2 skiver saltagurk
  • 2 ss finhakket rødløk
  • 1 ss hakket fersk persille
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 fedd hvitløk
KRYDDERBLANDING TIL KJØTTET
(BALKAN-STYLE RUB)
  • 1 ts paprikapulver (gjerne røkt)
  • 1/2 ts chiliflak
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 1/2 ts hvitløkspulver
  • Salt og sort pepper
  • 1 ss olivenolje

Tilberedning

Fremgangsmåte
  1. Forbered flankesteken ved å gni kjøttet med olivenolje og krydderblandingen. Mariner i minst 30 minutter.
  2. Stek eller grill kjøttet på høy varme i 3–4 minutter per side (avhengig av tykkelse og hvor godt du vil ha det stekt). La kjøttet hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i tynne skiver på tvers av fibrene.
  3. Rist brødet lett. Pensle med litt olivenolje og gni med hvitløk før du rister eller griller det for en ekstra smaksboost.
  4. Smør et lag med kajmak eller yoghurt på hver brødskive. Legg på noen skiver flankestek og saltagurk.
  5. Dryss over rødløk, hakket persille og litt sitronsaft.
  6. Topp med ajvar og avslutt med paprikapulver og en dæsj olivenolje.
  7. Legg den andre brødskiven på toppen - klart!