Gifflar deluxe - Recept | Pågen
5 5 1 2 stemmer

Nyårsdessert deluxe

Gifflar + is + karamelliseret æble – så nemt og alligevel wow!


Ingredienser

Du trenger (til 4 porsjoner)
  • 6 epler
  • 1 sitron
  • 2 ts kardemommekjerner
  • 3 ss smør
  • 3 ss sukker
  • 1 l vaniljeis
  • 1 pakke Gifflar
  • 1 ts kanel
  • 4 stjerneskudd
  • sitronmelisse, ristede mandelflak

Tilberedning

Fremgangsmåte:
  1. Skrell, del, fjern kjernehusene og skjær eplene i båter.
  2. Riv skallet av sitronen og press ut saften.
  3. Støt kardemommekjernene.
  4. Rør sammen 2 spiseskjeer smør og 2 spiseskjeer sukker i en stekepanne. Smelt til en lys karamell og tilsett eplene og kardemommen. Snu forsiktig til eplene er helt dekket av karamell og begynner å mykne. Bland inn sitronsaft og skall. Sett til side.
  5. Del og stek Gifflar i resten av smøret, rull dem deretter i sukker og kanel.
  6. Ha epleblandingen i bunnen av et glass eller en bolle, topp med kuler med vaniljeis, samt stekte og sukkrede Gifflar.
  7. Pynt til slutt med sitronmelisse, mandelflak og stjerneskudd.