Gifflar + is + karamelliseret æble – så nemt og alligevel wow!
Ingredienser
Du trenger (til 4 porsjoner)
6 epler
1 sitron
2 ts kardemommekjerner
3 ss smør
3 ss sukker
1 l vaniljeis
1 pakke Gifflar
1 ts kanel
4 stjerneskudd
sitronmelisse, ristede mandelflak
Tilberedning
Fremgangsmåte:
Skrell, del, fjern kjernehusene og skjær eplene i båter.
Riv skallet av sitronen og press ut saften.
Støt kardemommekjernene.
Rør sammen 2 spiseskjeer smør og 2 spiseskjeer sukker i en stekepanne. Smelt til en lys karamell og tilsett eplene og kardemommen. Snu forsiktig til eplene er helt dekket av karamell og begynner å mykne. Bland inn sitronsaft og skall. Sett til side.
Del og stek Gifflar i resten av smøret, rull dem deretter i sukker og kanel.
Ha epleblandingen i bunnen av et glass eller en bolle, topp med kuler med vaniljeis, samt stekte og sukkrede Gifflar.
Pynt til slutt med sitronmelisse, mandelflak og stjerneskudd.