5 5 1 3 stemmer

Spektakulær Gifflar-sfære

Kanskje den vanskeligste, men mest spektakulære Gifflar-dessert du kan tilby. Aksepterer du utfordringen? Her får du tips og triks som gjør det litt enklere.


Ingredienser

  • Smelt lys sjokolade over vannbad og rør rundt med jevne mellomrom.
  • Fjern bollen med smeltet sjokolade fra varmen og la den avkjøles i ca 10 minutter.
  • Hell den kjølige sjokoladen i den ene delen av kulen til den dekker mer enn halvparten av overflaten.
  • Sett sammen de to delene og roter kulen sakte til sjokoladen dekker hele overflaten.
  • Sett kulen i kjøleskapet i 3 timer, men ta den ut og roter hvert 15:e minutt slik at sjokoladen blir jevnt fordelt.
  • Etter 3 timer tar du ut kulen og løsner forsiktig de to delene og forhåpentligvis har du en hel sjokoladekule.
  • Varm en tallerken i mikrobølgeovn eller under varmt rennende vann og tørk.
  • Trykk kulen forsiktig på varmeplaten til du har et hull som er stort nok til å legge croissanter og andre godsaker under.
  • Lag karamellsaus etter oppskriften. Når karamellsausen er tykk nok er den klar til å helle over sjokoladekulen. Husk å holde sausen så varm som mulig når du heller den.

Ingredienser Karamellsaus:

  • 5 dl kremfløte
  • 6 ss sukker
  • 2 ss smør

Tilberedning

Hell sukkeret i en kjele og la det smelte over middels varme.
Ikke rør med skje eller lignende da sukkeret setter seg fast.
Når sukkeret har smeltet, ta inn smøret og rist lett i kjelen slik at sukker og smør blandes.
Hell i fløten og rør med en skje.
La karamellsausen småkoke i ca 15 minutter på svak varme så den ikke koker over.
Når karamellsausen er tykk nok er den klar til å helle over sjokoladekulen.
Husk å holde sausen så varm som mulig når du heller den.

Lykke til! Det er ikke lett 😊