Magiskt god äppelkaka med Gifflar - Recept | Pågen
5 5 1 0 stemmer

Fortryllende god eplekake med Gifflar

Hva passer bedre for å gjøre eplekaken ekstra lekker og kanelaktig, enn å legge til Gifflar som et ekstra deilig lag?! Denne fortryllende gode eplekaken blir garantert din nye yndlingskake!


Ingredienser

  • Smeltet smør til å pensle Gifflarna med
  • 6 epler
  • 1 ts kanel

Vaniljesaus eller is til servering

  • 150 g smør
  • 2 dl melis
  • 1/2 dl sirup
  • 1/2 dl kremfløte
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Tilberedning

Fremgangsmåte
  1. Sett ovnen på 175°C.
  2. Skrell, ta bort kjernehus og skjær eplene i terninger.
  3. Bland med kanel slik at alle eplebitene blir dekket og hell det i en kakeform.
  4. Legg smør, sukker, sirup og fløte i en gryte og la det koke i 5 minutter.
  5. Bland inn havregryn, mel og salt.
  6. Fordel røren over eplene i kakeformen slik at du får et jevnt lag
  7. Del Gifflarna i to og legg ut som et teppe over røren.
  8. Pensle med litt smeltet smør.
  9. Stek midt i ovnen i 40 min.
  10. Hold øye med Gifflarna så at de ikke brenner seg, merker du at de begynner å bli brente kan du dekke formen med aluminiumsfolie resten av tiden i ovnen.
  11. La kaken avkjøles litt før servering.
  12. Server med vaniljesaus eller is!