Lantgoda surdeigsbrød med geitostkrem, ristede rødbeter og ruccola
Her er en enkel, men luksuriøs smakskombinasjon, perfekt når du vil unne deg selv noe godt - saftig surdeig, lettvispet geitost, ristede rødbeter fra ovnen og honning. Dette smørbrødet er perfekt for en hyggelig middag!
Forvarm ovnen til 200 grader. Skjær rødbetene i tynne skiver (bruk gjerne mandolin for å få jevne skiver). Legg bakepapir på et stekebrett og legg rødbetskivene slik at de ikke overlapper hverandre. Pensle lett med olje og smak av med salt og pepper. Stek dem i ovnen i ca 20-30 minutter, avhengig av tykkelsen på skivene. Halvveis i steketiden tar du ut platen og snur rødbeteskivene.
Mens rødbederne står i ovnen tilbereder du geitostkremen din. Hakk geitosten i små biter og bland den sammen med honning i en kjøkkenmaskin eller blender til du får en jevn krem.
Rist Lantgoda surdeigsbrødet lett og fordel deretter et raust lag av kremen på hver skive. Topp med ruccola og deretter rødbeteskiver. Dryss hakkede valnøtter og ringle litt honning over smørbrødene som selve prikken over i'en.