Ovnsstekte reker med basilikummajones
Ingredienser
4 pers.
- 500 g reker med skall (ferske eller tinte)
- 1 rød chilifrukt
- grovmalt svart pepper
- 1 stilk stangselleri
Basilikummajones
- 1 eggeplomme
- 1 ts fransk lys sennep
- 1 lite hvitløksfedd
- 1 ts hvitvinseddik
- 1/2 dl olivenolje
- 1/2 dl rapsolje
- 1–2 ss finhakket basilikum
- salt og pepper
Tilberedning
- Begynn med basilikummajonesen. Rør sammen eggeplommen med sennep og presset hvitløk i et glass.
- Bland i eddik, og tilsett deretter oljene dråpevis under omrøring.
- Bland i finhakket basilikum, og smak til med salt og pepper.
- Stek paprikaen i tørr, varm panne til skallet har fått litt farge.
- Tilsett hakket rød chili (uten frø) og fint skåret stangselleri samt litt grovmalt svart pepper.
- Server rekene med en gang med ristet brød og basilikummajones.