Brödsallad med Italienskt Lantbröd  - Recept | Pågen
5 5 1 0 stemmer

Brødsalat med Lantgoda Surdeigsbrød

En frisk sommersalat full av middelhavssmak! Krutonger av rustikk og salt middelhavsbrød gir den ekstra fyldige smaken som trengs på en varm dag. Perfekt å lage når du har brødrester som begynner å bli gamle.


Ingredienser

  • Pågen Lantgoda Surdeigsbrød
  • 1 rødløk
  • Ca. ½ agurk
  • 1 pakke fetaost
  • 2-3 tomater
  • 1 boks sorte oliven
  • Rødvinseddik 3 ss.
  • Olivenolje (1/2 dl)
  • Oregano etter smak
  • Salt og pepper etter smak

Tilberedning

Fremgangsmåte:
Start med krutongene:
  1. Forvarm ovnen til 175 °C.
  2. Skjær brødet i store terninger. Legg brødkrutongene på et stykke bakepapir på et stekebrett.
  3. Riv eller press hvitløken og bland med oljen sammen med fersk rosmarin.
  4. Drypp oljen over brødkrutongene og rør rundt slik at alle terninger dekkes.
  5. Grill i ovnen i ca. 10 minutter eller til krutongene er gyldenbrune.
Salat:
  1. Hakk rødløken i halve skiver. Skjær agurken i terninger. Skjær tomatene i skiver og la olivene renne av. Skjær fetaosten i terninger. Bland sammen i en stor bolle med krutongene.
  2. Bland olivenolje og rødvinseddik til en dressing, smak til med salt og pepper og ringle det over salaten.
  3. Dryss tørket oregano over salaten etter smak og bland sammen.