Fyllda tomater provencale - Recept | Pågen
5 5 1 0 stemmer

Fylte tomater Provencale

Tilby en urteduftende og sprø siderett med brødrester - tomater Provencale. En enkel, men smakfull rett fra Sør-Frankrike som passer til det meste!


Ingredienser

  • 1 dl strøkavring av favorittbrødet ditt. Til denne oppskriften har vi brukt strøkavring fra Lantgoda surdeigsbröd. Du finner oppskrifter på hvordan du kan lage din egen strøkavring her.
  • 8 tomater
  • Urter provencale krydder etter smak
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1/4 kopp revet parmesan
  • 4 ss olivenolje
  • Salt og pepper etter smak
  • fersk persille

Tilberedning

Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skjær av toppen av tomatene og legg i en ildfast form. Drypp olivenolje over og sett i ovnen i ca 20 minutter.
  3. Mens tomatene er i ovnen blander du strøkavring, parmesan, provencalske urter og presset hvitløk. Hakk ca ¼ av persillen og bland inn i strøkavringen. Salt og pepper etter smak.
  4. Ta ut tomatene etter ca 20 minutter, når de har begynt å bli myke, og fordel brød og urteblandingen over dem. Sett i ovnen igjen i ca 10-15 minutter til brødsmulene har fått fin farge.
  5. Topp med fersk persille og server!