Tilby en urteduftende og sprø siderett med brødrester - tomater Provencale. En enkel, men smakfull rett fra Sør-Frankrike som passer til det meste!
Ingredienser
1 dl strøkavring av favorittbrødet ditt. Til denne oppskriften har vi brukt strøkavring fra Lantgoda surdeigsbröd. Du finner oppskrifter på hvordan du kan lage din egen strøkavring her.
8 tomater
Urter provencale krydder etter smak
1-2 fedd hvitløk
1/4 kopp revet parmesan
4 ss olivenolje
Salt og pepper etter smak
fersk persille
Tilberedning
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skjær av toppen av tomatene og legg i en ildfast form. Drypp olivenolje over og sett i ovnen i ca 20 minutter.
Mens tomatene er i ovnen blander du strøkavring, parmesan, provencalske urter og presset hvitløk. Hakk ca ¼ av persillen og bland inn i strøkavringen. Salt og pepper etter smak.
Ta ut tomatene etter ca 20 minutter, når de har begynt å bli myke, og fordel brød og urteblandingen over dem. Sett i ovnen igjen i ca 10-15 minutter til brødsmulene har fått fin farge.