4 5 1 24 stemmer

Gifflar eplekake

En uimotståelig god variant på eplekake der saftige Gifflar Kanel møter søte epler. Et must å prøve i eplesesongen!


Ingredienser

  • ca 4 epler
  • ca 2 ts kanel
  • 1 pose Gifflar Kanel
  • 150 g smør (pluss litt ekstra å steke eplene i)
  • 2 egg
  • 2 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts bakepulver
  • 1,5 dl hvetemel

Tilberedning

Gjør dette:

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Hakk 3 av eplene i ca 1 cm biter og legg dem i en bolle. Strø over

kanel og bland rundt så eplene dekkes. Varm opp rikelig med smør i en

stekepanne og stek deretter eplene til de har absorbert smøret og myknet

litt. Sett til side.

  1. Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig. Smelt smøret og hell i eggeblandingen sammen med melk, kremfløte, hvetemel og bakepulver bland til en jevn røre.
  2. Legg ut de stekte eplene slik at de dekker bunnen av en ildfast form.

Del Gifflarna på midten og skjær det siste eplet i skiver. Legg ut Gifflarna vekselvis med epleskivene over de kanelstekte eplene. Hell over røren.

Kaken kan gjerne få stå å trekke en stund i kjøleskap, for å bli ekstra saftig.

  1. Sett kaken i ovnen i ca 45 minutter.
  2. Server med pisket krem eller iskrem.